Thorvaldsen Gården

Dette vakre gamle huset som lyser opp når du kommer over brua i  Vestby, inneholder masse gammel historie.

Dette huset ble bygget i begynnelsen av 1900 tallet.
Den gangen var det landhandel her, drevet av familien Thorvaldsen. Det var  Randi Thorvaldsen som drev landhandelen fram til 30.juni 1964.
Fra da drev Kåre Hetland butikken her til han flyttet inn i nye lokaler, der Rimi er i dag. Etterpå har det vært boliger og kontorer i bygget. 

Selve sentrum av Vestby var her  i " gamle dager"  med stasjonen vis a vi, her med Pakkhuset på venstre side.Dette gamle huset inneholder mye historie fra Vestby.

Foruten landhandel har det vært kontorer, bolig, sosialkontor, opp til flere forskjellige butikker i kjelleren etter at det ikke lenger var bakeri der, dyrebutikk, gullsmed, klesbutikk og sikkert andre ting vi ikke vet. 

Huset er solid bygget i gammel sveitserstil med vakre detaljer.  
Mange vakre detaljer. 
Det vakreste bygget i Vestby Sentrum.


Hovedinngangen var på den tiden ut mot stasjonen, midt på veggen her. 


Det var en stor gammel trapp som vendte ut denne veien. På sommeren satt de bla. fiskekasser fordi her kom ikke sola til.På venstre side var meieriet. Meierigården står der ennå i påvente av å bli en blokk og huser nå Babylon Pizza og Fru Pigalopps Verksted.  
I Thorvaldsen Gården var det bakeri i kjeller'n

og på tunet bak her hvor bilde er tatt fra var det slakteri. 

I  annen etg er det 2 utleie leiligheter. 


2009 startet vi butikken vår Himmelske Gleder i kjellern. 2012 kjøpte vi huset og flyttet butikken vår opp i 1. etg. og laget cafe'en Søstrene Thorvaldsen.

Vår lille butikk der du kunne finne søte små vintage skatter.
Cafe'en laget vi i gammel landhandelstil, da vi synes det passet best til huset. 
Her var det mange gode minner fra "gamle dager " .


Tanken bak cafe'en var å lage et samlingsted for Vestbys befolkning som kunne møtes et sted, der verden stod litt stille og det er mulig å hente seg inn i en ellers travel hverdag.Vi serverte deilig hjemmelaget sunn og god mat.

Og mange gode hjemlagde kaker. 

En stille krok.


Den lille hagen vår, var en oase om sommeren. 
Her kom det mange fra blokkene i Nordbyhagen for å nyte en kopp kaffe og sitte med bena i gresse litt.ET hus full av sjel og glede var tanken vår bak dette prosjektet.1.april 2015 sa vi farvel til  
Cafe'en Søstrene Thorvaldsen og Thorvaldsen Gården. 

Vi takker for en utrolig fin tid og for alle de vakre møtene med mange hyggelige og nydelige mennesker,  mange av dere har blitt gode venner. 
Dette har vært en rik tid i vårt liv og vi vet mange av dere vil savne oss. 
Vi vil savne dere alle sammen og det gule vakre huset midt i Vestby Sentrum.

Vi er veldig takknemlige for å ha vært en del av dette og utrolig stolte over det vi fikk til.

Vi ønsker Thorvaldsen Gården den beste framtid, nå i Vestby kommunes hender, slik at dette vakre huset fortsatt kan være til glede for alle dere som bor i Vestby. 

Tusen takk for oss !

Hilsen fra Mona og Jan Olav og verdens beste team som bestod av Joy, Nina, Monica, Heidi, Veronika, Julie, Vetle, Tobias og Ole Jørgen. 
Tusen takk alle sammen for en fantastisk innsats.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar